WhatsApp us
KAAPVERDIË
In het centrum van de wereld

LOCATIE

Kaapverdië heeft geen buurlanden. Het is enkel omgeven door koraalriffen en een eindeloze oceaan. Wanneer je hier bent, kan je ongestoord genieten van de rust en de stilte en de levendige couleur locale opsnuiven. En toch is Kaapverdië makkelijk te bereiken. Een vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs duurt maar 6 uur.  .

SAO VICENTE

Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden met een adembenemende natuurlijke schoonheid. De azuurblauwe oceaan steekt fel af bij de parelwitte zandstranden en het ruwe berglandschap: het gedroomde decor voor uw vakantie.

BAIA DE JOAO D'EVORA

Verder inzoomend op Sao Vicente, kan je zien dat onze villa's maar op slechts 8 minuten rijden liggen van de levendige stad Mindelo en 20 minuten rijden van de luchthaven São Pedro.

Sao Vicente

KAAPVERDIÊ IS EEN ARCHIPEL MET 10 EILANDEN VAN VULKANISCHE OORSPRONG IN DE MIDDEN-ATLANTISCHE OCEAAN.

De eilandengroep bevindt zich op 570 km afstand van de westkust van Afrika ter hoogte van Senegal en heeft een totale oppervlakte van iets meer dan 4.000 vierkante kilometer. De officiële naam van het land is de Republiek Kaapverdië. De archipel is een 4.000 tal km verwijderd van Amsterdam, Brussel, Frankfurt en Parijs.

De Republiek Kaapverdië telt ongeveer 525.000 inwoners. De lokale tijd is UTC-1. Het is er dus maar 1 uur vroeger dan in Portugal en 2 uur vroeger dan in West-Europa.

Hoewel Portugees de officiële taal is, hebben praktisch alle Kaapverdiërs creools als moedertaal. Een teken van de ongelofelijke etnische diversiteit van de bevolking.

VOOR DE KOMST VAN DE EUROPESE KOLONISTEN ROND 1456 WAS KAAPVERDIË ONBEWOOND. IN 1951 WERD DE ARCHIPEL EEN OVERZEESE PROVINCIE VAN PORTUGAL. DE ONAFHANKELIJKHEID WERD UITGEROEPEN IN 1975.

Sinds de vroege jaren negentig is Kaapverdië een stabiele democratie. Vandaag staat het bekend als een van de meest ontwikkelde en democratische landen in Afrika.

De archipel kent een grote etnische verscheidenheid. De meeste inwoners zijn van Afrikaans-Europese afkomst. Hun Europese roots liggen vooral in Portugal, Spanje en Italië. Recent hebben zich ook Belgen, Nederlanders, Luxemburgers, Fransen en Brazilianen in Kaapverdië gevestigd.

De afgelopen 10 jaar kende de economie van het land een stevige boost door een toevloed van Afrikaanse immigranten.

Het christendom is de dominante godsdienst in Kaapverdië. De invloed van de Portugezen uit zich ook op religieus vlak: de meeste inwoners zijn rooms-katholiek een klein deel van hen is protestants.

Al deze invloeden versmelten tot een rijke en gediversifieerde cultuur met een fascinerende couleur locale, waar mensen vreedzaam samenleven.

KAAPVERDIË IS EEN VAN DE STERKSTE DEMCRATIEËN TER WERELD, EN STAAT IN DE DEMOCRATIE-INDEX 2020 VAN HET MAGAZINE 'THE ECONOMIST' OP DE 32E PLAATS.

In 2008 kreeg Kaapverdië een plaats op de lijst van lagere midden inkomens landen en werd het niet langer beschouwd als een ontwikkelingsland. Die statusverhoging leidde tot forse internationale investeringen en infrastructuurverbeteringen, in het bijzonder voor de bloeiende toerismesector. De opening van een nieuwe luchthaven in zowel Boa Vista (2007) als Sao Vicente (2009) naast de al bestaande (lucht)havens is een mooi bewijs van deze evolutie en heeft ze verder versneld.

Vandaag is Kaapverdië een van de landen waar de toeristische sector het snelst groeit. En dat wordt dan weer weerspiegeld in de stijgende levensstandaard van de bevolking – de hoogste in West-Afrika.

De lokale munteenheid is de Kaapverdische escudo (CVE), die aan de euro gekoppeld is (1 euro – 110,265 CVE).

IN KAAPVERDIË SCHIJNT DE ZON 350 DAGEN PER JAAR. DE DAGTEMPERATUUR SCHOMMELT TUSSEN 22°C IN FEBRUARI EN 32°C IN AUGUSTUS, EN BEDRAAGT GEMIDDELD EEN BENIJDENSWAARDIGE 27°C.

In Kaapverdië regent het uiterst zelden. De neerslag valt onregelmatig en dan vooral in september en oktober.

De archipel heeft een milder klimaat dan het Afrikaanse vasteland met gematigde temperaturen dankzij de koele wind vanuit de Atlantische Oceaan. Voor aangenaam weer met een beperkte luchtvochtigheid. Ter vergelijking: de luchttemperatuur is lager dan in Senegal en het zeewater is warmer.

De luchtvochtigheid varieert van 40 tot 60%.

SAO VICENTE, HET EILAND WAAR ALLES DRAAIT OM CULTUUR, CARNAVAL, KITESURFEN EN DUIKEN.

Kaapverdië is vandaag een erg populaire bestemming voor toeristen en reizigers van over de hele wereld. De zonnige archipel biedt magnifieke stranden, een bruisend uitgaansleven en tal van culturele evenementen.

Van muziek en dans tot de verrukkelijke gastronomie. De rijke cultuur en het unieke karakter maken elk verblijf onvergetelijk. De carnavalsfeesten in Mindelo, de hoofdstad van Sao Vicente, reflecteren perfect de vrije en uitbundige levensstijl die zo typisch is voor Kaapverdië.

Een leuke activiteit, een avontuurlijke ervaring in de openlucht, heerlijk tot rust komen op een verlaten plek in de natuur? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sportliefhebber? Sla dan een balletje op ’s werelds enige golfbaan van zand (9 holes) of breng een bezoek aan de lokale tennisclub van Mindelo.

Wie zich wil uitleven te midden van de prachtige natuur kan wandelen, mountainbiken, joggen en zelfs quadbiken en paardrijden. Verken bijzondere plaatsen, bewonder het schitterende landschap en ontdek verborgen paadjes. Het prachtige Monte Verde op Sao Vicente en – op een halfuur varen – het eiland Santo Antao zijn hiervoor zeker een aanrader.

Wie graag op het water vertoeft, kan een zeilboot charteren of ter plaatse een klein vaartuig huren om de zonnige baaien af te schuimen en de beschermende eilanden exploreren. Walvissen spotten, vissen of duiken in het turquoise water – relaxen in een stukje paradijs.

De eilanden zijn tevens dé plek bij uitstek om te wave-, wind- en kitesurfen. Fans van deze sporten kunnen hun hart helemaal ophalen in de kitesurfclub op het strand van Salamansa.